Dette er et uddrag af et interview i Bryllupsmagasinet: 

Hvad skal brudeparrene tænke på, når de skal have lavet en personlig vielsesring?

Det er altid en proces at vælge vielsesringe. Nogle har kendt hinanden længe, andre relativt kort. Derfor er det også ret forskelligt hvilket 'grundlag' folk starter søgningen på. Nogle skal giftes snart efter og tager ret spontane beslutninger og bruger 'deres mavefornemmelse'. Andre tager sig god tid til planlægning og gør sig mange tanker og resercher grundigt. 
Hos mig kan de vælge mellem flere grundmodeller/-tanker og så arbejde ud fra dét. Jeg spørger altid ind til valg af materiale sat i forhold til folks profession. Har man f.eks. et job med meget manuelt arbejde, vil en sølvring nok ikke holde en livstid. 14 karat guld vil måske være det bedste valg så. Har man en hang til at vælge 'hvidt' metal, forcromet, stål, titan, hvidguld, platin, i andre sammenhænge, typisk ure mm. skal man overveje om det er tilfældigt, eller om det er fordi man instinktivt synes det klæder en. Det kan være at det gule guld ser 'forkert' ud til hudfarven og fremhæver den lidt lyserøde kulør vi skandinavere har tendens til at have i vinterhalvåret.
Typisk ville jeg foreslå, at de også overvejer det rosa guld, som mange sikkert kender fra deres bedsteforældres vielsesringe. Den guldfarve er knap så kontrastfuld og mere harmonisk.

En af mine modeller er en 'sammen-støbning' af begge ringe. Det forgår på den måde at ringene bliver udformet hver for sig i et modelmateriale, men med et 'udløb' hvor de hæftes sammen og derefter støbes som en sammenhængende form. Efterfølgende renoveres de og eventuelle sten fattes og de saves fra hinanden med sav-snittet som en del af ornamentet. I denne proces er der mange muligheder for at vælge individuelt.

Vielsesringene YES! er støbt af genanvendt guld fra f.eks. gamle vielsesringe fra oldeforældre og andet arveguld, som har en historie for det kommende ægtepar. Disse ringe støbes i sand med tydelig støbekant som også symboliserer sammensmeltningen i ægteskabet. Jeg har bevaret den klassiske profil for vilesesringe. De er blevet cencureret ind i Danish Carfts Collection 14 iår.

Er der noget, de bør undgå, måske fordi du af erfaring ved, at der er noget man fortryder. 

Man skal overveje funktionaliteten i forhold til ens proffesion. Desuden kan ens fingerstørrelse ændre sig hvis man er på kur eller er gravid i bestillingsøjeblikket.

Er der andre måder at fremstille den personlige ring på end at komme med sit gamle guld? Hvilke? 

Ja. Man behøver slet at komme med sit guld. Faktisk er det normen at jeg leverer guldet. Og i virkeligheden er det kun Yes!-ringene jeg støber af genanvendt guld, som en del af konceptet.

Hvordan skaber du/I det helt rette udtrykke for det enkelte par? Mødes I? Osv. Fortæl gerne om processen fra første møde, dit arbejde osv.

Ofte kommer den ene part, typisk kvinden, på reconogsering for at finde ud hvad stedet er for et. Derefter kommer de begge og vi snakker om deres forventninger og eventuelt budget. Jeg bliver ofte spurgt om hvilken hånd, den bør bæres på og svarer som regel, at jeg synes, at man skal bære den dér, hvor man synes det er mest behageligt. De fleste mennesker er højrehåndede, og jeg synes derfor, at det kan være en god idé at vælge venstre til vielsesringen. Det er alligevel den højre man bærer den tungepose fra supermakedet i og betjener en lang række andre redskaber med.

Så kommer jeg til måltagningen. Her skal man være ret nøjagtig og se på om det bredeste punkt er knoen eller fingermusklen. Det kan have betydning for pasformen. I nogle af mine ringe kan man vælge om man evt. vil have et ovalt fingerhul som skal drejes ned over knoen og sidder mere 'låst' og ikke drejer rundt på fingeren.

Det kan i nogle tilfælde være en god idé at prøve modelringene undervejs for at sikre sig at de passer perfekt. Man skal tænke på at der kun er 1/3 millimeter i forskel fra størrelse til størrelse. Af og til kan man være i tvivl og vi må tage halve numre i brug. Det er virkelig marginaler der går forskellen.

Når de er støbt, polerer jeg dem indvendig med ’diamantpolér’ så de bliver helt glatte. Beder folk om gravering, kan jeg tilbyde min egen håndskrift skrevet med en diamantfræser.  

Hvad betyder det når du siger at ‘Ringene er blevet cencureret ind i Danish Crafts Collection 14.’?

Danish Craft var en selvstændig enhed under Kulturministeriet, der bl.a. har til formål at ’promote’ dansk design og kunsthåndværk, især i udlandet. Nu hører de under Kulturstyrelsen. Hvert år lavede de en kollektion af design indenfor alle genre af kunsthåndværk. En del af de valgte designs er lavet af genanvendte materialer og YES! ringene passede derfor fint ind. 

Og hvad betyder ‘sandstøbt’ ?

Sandstøbt betyder i denne sammenhæng, at ringene først bliver til som model, som så efterfølgende presses ned i en finkornet støbesand. Modellen fjernes og et aftryk efterlades. Derefter laver jeg et indløb på indersiden af ringene, hvorigennem det flydende guld kan løbe.

Hvad er ‘drømmeopgaven’, når det kommer til den personlige vielsesring?

Bare dét at være en af del en så helt igennem dejlig begivenhed giver faktisk en stor tilfredsstillelse i min hverdag som guldsmed. Og komme 'i mål' med et forløb og se det kommende ægtepar gå glade og forventningsfulde ud af døren.